Betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe

Betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe

Egy nagy fehér cápa véletlenül betört egy cápamegfigyelő ketrecbe, nem kis riadalmat okozva. Szerencsére senkinek nem lett baja.

A történet ott kezdődik, hogy egy nagy tonhaldarabot kötélen csaliként lengettek be a nagy fehér cápának, hogy közelebb jöjjön, közben a búvár a biztonságosnak hitt ketrecben kamerázta az etetést. Aztán egyszer csak a cápának valahogy sikerült bejutnia a rácsok mögé.

A hajón lévő emberek pánikba estek, „valaki van a ketrecben? Van valaki a ketrecben!” – hallatszik a kiáltás a videón. Próbáltak segíteni a búvárnak kijutni a ketrecből, másodpercek alatt kinyitják a tetejét, amin a vérző cápa dugta ki a fejét.

Gondolhatjátok milyen szituáció lehetett ez.  A videót készítő férfi azt írta az esetről, hogy bár úgy tűnhet, hogy egy agresszív cápa direkt, támadóan akart bejutni a ketrecbe, hogy bántsa a búvárt, nem ez volt a helyzet.

„Valójában az történt, hogy ahogy a csaliért úszott, véletlenül nekiütközött a ketrecnek, összezavarodott, és nem tudott visszaúszni, ezért előre akart menni, ezért áttörte a ketrec vas rácsát, és beúszott rajta” – írta.

Mindenesetre a búváron nem látszik, hogy nagyon remegett volna…

Forrás: Telegraph