Ilyen amikor a világ három legnagyobb óceánjárója együtt szeli a vizeket

Ilyen amikor a világ három legnagyobb óceánjárója együtt szeli a vizeket

Először és valószínűleg utoljára lehetett egymás mellett látni a világ három legnagyobb óceánjáróját, az Oasis of the Seast, az Allure of the Seast és a Harmony of the Seast.

Mindhárman a Royal Caribbean International Oasis osztályához tartoznak, és azt ünnepelték, hogy trió legújabb tagja, a Harmony of the Seas megérkezett új állandó bázisára az Egyesült Államok harmadik legforgalmasabb kikötőjébe, a floridai Port Evergladesbe.

us-erstanlauf-der-harmony-of-the-seas-mit-ihren-beiden-schwestern-allure-und-oasis-of-the-seas

A 2009-es Oasis of the Seas:
oasis_of_the_seas
A 2010-es Allure of the Seas:

Az idén átadott Harmony of the Seas:
harmony-of-the-seas-royal-caribbean

Az üdülőhajókon egyébként akad színház, medence, többemeletes csúszda és kismillió étterem is. És közülük a Harmony of the Seas nemcsak a legújabb, hanem a legnagyobb is. Több mint 220 ezer tonna a tömege, 362 méteres hosszával 100 métert ver a Titanicra, 2747 hálószobával rendelkezik, valamint úgy 7 ezer embert tud szállítani a fedélzeten.

Közel két évig építették az üdülőhajót, és nagyjából 1,1 milliárd eurót költöttek a munkálatokra. De a „Tengerek harmóniája” nem sokáig lesz első a legnagyobbak között, ugyanis 2018-ra előrukkolnak egy negyedik Oasis osztályú hajóval is, melyet elődeihez hasonlóan szintén a Saint-Nazaire-i STX France hajógyárban fognak összedobni.